Początek trzydniowego świętowania niepodległości w Ulanie
Kaba (Anonim)
2019-11-19 14:40:46
Fakt, nie było za dużo osób, a szkoda...ale to nie wina wójta. Od zawsze szwankuje udział mieszkańców naszej gminy w organizowanych imprezach i nie wiem z czego to wynika, to chyba raczej brak potrzeby uczestniczenia w życiu naszych społeczności, nie utożsamiamy się z tym, co dzieje się w naszej gminie. Jesteśmy zasiedziali i zawsze skorzy do narzekania...a większość imprez jest otwarta, wstęp wolny, nie trzeba posiadać imiennego zaproszenia...więc dlaczego z tego nie korzystamy???!!! Byłam...nikt mi nie nakazywał i nie zastraszał :-) i żeby nie było...nie pracuję ani w urzędzie ani w szkole.
bekart (Anonim)
2019-11-11 15:18:51
Ale tłumy ? Sami pracownicy gminy, szkól, przyszli z nakazu i zastraszania..
Ulaniak (Anonim)
2019-11-11 07:33:04
Najlepiej przygotowane obchody w okolicy. Brawo organizatorzy
Kaba (Anonim)
2019-11-19 14:40:46Fakt, nie było za dużo osób, a szkoda...ale to nie wina wójta. Od zawsze szwankuje udział mieszkańców naszej gminy w organizowanych imprezach i nie wiem z czego to wynika, to chyba raczej brak potrzeby uczestniczenia w życiu naszych społeczności, nie utożsamiamy się z tym, co dzieje się w naszej gminie. Jesteśmy zasiedziali i zawsze skorzy do narzekania...a większość imprez jest otwarta, wstęp wolny, nie trzeba posiadać imiennego zaproszenia...więc dlaczego z tego nie korzystamy???!!! Byłam...nikt mi nie nakazywał i nie zastraszał :-) i żeby nie było...nie pracuję ani w urzędzie ani w szkole.
bekart (Anonim)
2019-11-11 15:18:51Ale tłumy ? Sami pracownicy gminy, szkól, przyszli z nakazu i zastraszania..
Ulaniak (Anonim)
2019-11-11 07:33:04Najlepiej przygotowane obchody w okolicy. Brawo organizatorzy
Koncertem Macieja Miecznikowskiego "A to Polska właśnie" oraz wystawą "Moniuszko- to jest mój rok" w Gminnym Ośrodku Kultury, w Ulanie-Majoracie rozpoczęto gminne obchody Święta Niepodległości. Krótki odczyt o kompozytorze przedstawił Sławomir Żyłka.