Magda Gessler jest matką dwójki dzieci: Tadeusza z pierwszego małżeństwa z niemieckim dziennikarzem Volkhartem Müllerem oraz Lary ze związku z drugim mężem, Piotrem Gesslerem. Lara Gessler jest restauratorką i autorką książek kulinarnych, a Tadeusz Müller jest twórcą wielu konceptów gastronomicznych.
– Jest twórcą food conceptu takiego, jak Aioli, ORZO, również różne kawiarnie na stacjach paliwowych. Jest także twórcą nowej, fantastycznej czarnogórskiej restauracji, zrobił pierwszy tapas bar w Warszawie. Jeśli czegoś nie wiem, dzwonię do niego – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Lara Gessler jest osobą równie medialną jak jej matka – chętnie pokazuje się na imprezach showbiznesowych, udziela wywiadów i angażuje się w projekty telewizyjne. Tadeusz Müller unika natomiast rozgłosu. Magda Gessler podkreśla, że jej syn jest człowiekiem bardzo skromnym, pragnącym samodzielnie osiągnąć sukces zawodowy, bez wspierania się nazwiskiem sławnej matki.
– Cenię w nim to, że jest dyskretny, bardzo kulturalny, bardzo dużo wie, jest bardzo czuły, że bardzo go kocham i że potrafi dawać miłość w drobiazgach, że potrafi mnie skrytykować, że to jest trudne, ale bardzo potrzebne i bardzo szczere – mówi restauratorka.
Gwiazda TVN twierdzi, że syn jest jej bardzo bliski i wiele ją z nim łączy. Tadeusz Müller podziela malarską pasję swojej matki – sam również maluje i tworzy food-foto. Gotuje w podobnym stylu jak Magda Gessler, choć – jak sama mówi – w nieco bardziej nowoczesny sposób. Jego kuchnia bowiem podąża w kierunku zdrowego żywienia i często bazuje na filozofii kuchni wegetariańskiej. Restauratorka uważa syna za twórczą osobę i docenia jego osiągnięcia zawodowe.
– To był niesłychany wysiłek, żeby się powstrzymać, nie chwalić się nim, ale prosił mnie o to, teraz chyba się trochę wszystko zmieniło, dojrzał do tego, że by nie być anonimowy. W związku z tym dlaczego tak jak Lara ma nie być obok mnie i nie mamy w trójkę tworzyć czegoś razem – mówi Magda Gessler.