W tegorocznej edycji wzięły udział 42 zakłady mięsne i drobiarskie z całej Polski. Ocenie poddano 141 produktów mięsnych. Wyróżnieni zostali najlepsi producenci i najwyższej jakości przetwory mięsne. Minister Czesław Siekierski wręczył puchary i dyplomy nagrodzonym mięsnym zakładom przetwórczym. Konkursowe produkty zostały zaprezentowane na wystawie wędlin podczas wydarzenia. Organizatorem wydarzenia jest Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego – Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB).
KONKURS pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2024. KONKURS 2024 obejmował następujące grupy: kiełbasy, wędzonki, wędliny surowe i surowe-dojrzewające, produkty blokowe, wędliny podrobowe, mięso kulinarne, wyroby garmażeryjne (w tym dania i wyroby gotowe), galarety mięsne i mięsno-warzywne, konserwy pasteryzowane i sterylizowane i inne produkty, w ilości 141 próbek z 42 zakładów mięsnych i drobiarskich. Ocenę konkursową przeprowadzono w dniach 7 – 8 marca br. w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB w Warszawie.
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Czesława Siekierskiego za zwycięstwo w 56. KONKURSIE „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2024 otrzymała Masarnia Ubojnia "ZEMAT" Zdzisław Trościańczyk i Spółka Sp. J. w Wohyniu.
Komentarze (0)