W partii salami pochodzącego z Włoch wykryto bakterie Salmonella spp. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące produktu:
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy
Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
Zalecenia dla konsumentów:
Komentarze (0)