Teraz
+0°
Główna
Najnowsze
Logowanie
12:00
15:00
Jak święty Marcin to gęsina!
Tatar warzywny
Jak listopad, to zupa z dyni...
Makowiec japoński
Terrina - francuski pomysł na pasztet
Przysmak porowy
Wszyscy bardzo lubimy duże sumy Jesień to nie tylko czas na grzyby, ale również jesienne odłowy ryb wszelakich. Urządzam sobie zawsze specjalną wycieczkę, bo ceny bezpośrednio na brzegu nie są tak straszne jak w sklepie, a i wiadomo, co kupujemy... Ostatnio przywlokłem do domu m.in. (...)
Szybki gulasz jesienny Gulasz z kurczakiem w wersji ekspresowej. Pół godzinki i danie gotowe (...)
Galareta z nóżek Za PRL-u galareta z nóżek cieszyła się popularnością zwłaszcza w szybkich barach - słynne "seta i galareta" albo "lorneta (dla młodzieży: dwa kieliszki) i meduza" - był to niemal zestaw obowiązkowy. Warto jednak poświęcić jej nieco więcej uwagi, bo dobrze (...)
Pianka lekka jak puch Pyszny deser na każdą okazję (...)